Om Susanne B. Lund

Kreativitet er en kæmpe del af mig. Her er det fuldstændig lige meget hvor og hvordan, så dukker der altid små nye ideer eller vinkler op.
Jeg elsker at lære nye håndværk, ikke at følge andres mønstre slavisk, men at udnytte grundviden fra de forskellige håndværk og flette det sammen på kryds og tværs.
Det er selv sagt ikke alt der bliver en succes, men så har jeg lært af det og prøver lige en ny omgang. Når det så endelig lykkedes, så kan det godt være der bliver lavet noget tilsvarende, men oftest udmønter det sig i nye ideer. Så nul masse produktion her!
Her på siden vil der komme nogle af mine tidligere fremstillinger, blandet med nye, opsat i gallerier eller enkelt sider.

Som kunstner er jeg autodidakt.
Jeg har aldrig helt sluppet barndommens fascination af farver og har tegnet siden, det har mest været med alm. blyant og farveblyanter. Et tidspunkt jeg virkelig blev udfordret på alle mine kreative evner, var i mine år som fritids- og børnepædagog, hvor børn og voksne hurtigt fandt ud af hvor mine interesser lå og fandt på rigtig mange spændene udfordringer, altså ud over mine egne.
I 90’erne meldte jeg mig til HF-billedkunst, hvor jeg fik indblik i de gamle danske kunstnere og begyndte at forstå noget om et billedes opbygning igennem de mange analyser, vi skulle lave. Her fik vi et weekend kursus i at male akvarel. Et helt nyt, herligt medie for mig, som jeg dyrkede flittigt i mange år herefter
I 2003 meldte jeg til malehold i Vennepunktet i Randers. Et skønt og afslappet sted. Det var her jeg virkelig kom i gang inden for olie og akrylmediet.
V. Tørslev Farvelarven, som er mit lille lokale malehold skabte jeg i 2006. Her arbejder jeg og mine kursister fortrinsvis i akryl på lærred.
Privat bruger jeg stadig alle mulige medier, som akvarel, olie, pastel, blyanter og alt hvad jeg nu kan få ideer til og få fingrene i. Jeg arbejder meget bredt i stil, nye udfordringer og ideer bliver ved med at dukke op, og indtil de er afprøvet, bliver der nok ingen rød tråd i mine værker. Billederne i dag er bredt ud fra det sirligt detaljerede til det mere fantasifulde udtryk, dog med genkendelige figurer i motiverne.